Område
Årslev er en by i en rivende udvikling med mange tilflyttere. Byens placering lige udenfor Odense og tæt på motorvejen finder mange attraktivt. Årslev er, samtidig med den unikke placering, et område med ”højt til loftet” hvor du kan nyde godt af områdets smukke natur og rekreative områder hvor Vindinge Å snor sig flot igennem byen.
Årslev byder også på en rigtig god og velfungerende skole. Broskolen, som ligger blot 200 m fra Lundegårdshaven, blev udnævnt til Fyns bedste folkeskole i 2016. Broskolen har alle elevtrin fra 0. til 9. klasse.
Når der skal dyrkes sport, ligger Lundegårdshaven kun 300 m fra Årslev Hallen, som består af 2 moderne velholdte idrætshaller og cafeteria. Årslev Hallen byder på et væld af aktiviteter og sportsgrene for børn og voksne. I Årslev ligger endvidere et moderne og lækkert fitness center, Local Fitness, kun 1,5 km fra Lundegårdshaven. Årslev Boldklub, som er en stor klub med 500 medlemmer, både mange pige og drengehold, ligger blot 1,5 km fra Lundegårdshaven.
Indkøbene klares også let for vores lejere i Lundegårdshaven – byens bedste indkøbsmulighed Rema 1000 er nemlig nabo til Lundegårdshaven.
Årslev er et særdeles attraktivt og godt sted at bo – og det bliver endda endnu bedre. Faaborg-Midtfyn Kommune vandt i 2020 Byplanprisen omkring Årslev. Under temaet ”Fremtidens Forstad” investerer kommunen i de kommende år massivt (150 mio. kr.) i Årslev for at skabe interessante og gode betingelser for borgerne, ikke mindst på kultur- og idrætssiden. Lundegårdshaven ligger centralt lige midt i det hele og bliver i fremtiden en endnu interessant bebyggelse at bo i.
Kort fortalt – Lundegårdshaven i Årslev ligger ”spot on” tæt på alle de faciliteter du skal bruge og samtidig lige ved Odense og motorvejen.
Boligerne
I naturskønne omgivelser i Årslev ligger Lundegårdshaven. Bebyggelsen består af 32 stk. lækre 1-plans rækkehuse som alle har carport og udhus under husets tag. Husene er opført i materialer af høj kvalitet og med et pænt vedligeholdt haveanlæg. Den interne ringvej samt parkeringsområderne, der er inde i bebyggelsen, er i maj 2019 blevet gennemgående renoveret og nyasfalteret. Du kan læse mere om området og de mange faciliteter her Området
Husene er opført med ydermure i røde mursten og med sadeltagskonstruktion. Boligerne er 3 eller 4 værelses på henholdsvis 86 eller 101 m².
Alle huse er indrettet med entre, stue i åben forbindelse med køkken, bryggers, lækkert badeværelse samt værelser. I stue- og opholdsrum er loft ført til kip, hvilket giver et yderst behageligt indtryk i boligen og en dejlig fornemmelse af store rum. Alle værelser er med indbyggede skabe. I badeværelse er der gulvvarme.
Alle huse er med egen have med flisebelagt terrasse, omkranset af hækbeplantning. Herudover er der fællesarealer, bl.a. udlagt som plæne, legeplads og parkeringsområder. Til alle boligerne er der egen carport og redskabsrum under husets tag, og herudover er der parkeringsområder i hver ende af bebyggelsen.
Husorden og regler
Generelt
Husorden er gældende for alle beboere og gæster i bebyggelsen Lundegårdsvej 3-65. Alle skal aktivt bidrage til at hjælpe andre med at overholde husordenen. Det er i alles interesse, at vi bor i trygge rammer og efterlever husordenen. Den er udarbejdet for beboerne, og har til hensigt at skabe ro, tryghed og tilfredshed for alle beboere i bebyggelsen.
Der henvises i øvrigt generelt til din lejekontrakt og lejeloven.
Adfærd
Lejer skal i alle forhold vise hensynsfuldhed over for andre lejere og for bebyggelsen som helhed. Samtidig skal man afholde sig fra handlinger, der kan være til skade eller ulempe for andre. Det er udlejer eller repræsentanter herfor der vil påtale, hvis du, dine børn eller gæster overtræder reglerne eller på anden måde tilsidesætter pligten til at iagttage god skik og orden i området. Du er selvfølgelig forpligtet til at rette dig efter sådan en påtale. Klager over brud på husordenen skal skriftligt indgives til udlejer.
Affald
Husholdningsaffald skal anbringes i omhyggeligt lukkede poser i din affaldscontainer. Der må ikke ligge eller smides affald omkring husene og i haverne, ej heller på områdets veje og fællesarealer. Dette gælder også cigaret skodder. Fællesarealer må ikke benyttes til opmagasinering af affald. Kasserede møbler, papkasser, emballage og andet affald må ligeledes ikke hensættes på fællesarealer.
Affald der ikke kan fjernes med den almindelige dagrenovation, skal du selv fjerne ved egen foranstaltning – såfremt dette ikke sker, vil affald blive fjernet af udlejer for lejers regning.
Antenneforening
Lejer har pligt til af tilmelde sig den tilhørende antenneforening.
Børn
Lejer skal drage omsorg for, at boende og besøgende børn ikke ved støjende eller anden adfærd er til gene for de øvrige beboere. Se også punktet ”Leg” vedrørende børns leg.
Cykler og barnevogne
Cykler-, barne- og legevogne eller lignende må ikke henstilles på områdets fællesarealer og udlejer kan uden ansvar lade sådanne genstande fjerne uden varsel.
Biler og motorkøretøjer
Biler og andre motorkøretøjer må ikke henstilles således, at de generer ind- og udkørsel for andre motorkøretøjer, og bedes i videst muligt omfang parkeret i egen indkørsel. Gæster bedes fortrinsvis parkere i lejemålets indkørsel, eller på områdets parkeringspladser. Der må ikke parkeres biler eller motorkøretøjer på græsarealerne i bebyggelsen.
Der må ikke parkeres eller opstilles biler eller motorkøretøjer uden nummerplader, bilvrag, både og lignende på området, også omfattende lejemålets have og p-plads. Evt. oliespild fra parkerede biler, motorcykler osv. skal fjernes ved fraflytning. Hvis oliespild ikke kan fjernes ved rensning, udskiftes fliser eller asfalt for lejers regning. Signalhorn må ikke benyttes på området.
For såvel lejere som gæster gælder en maksimal hastighed på 20 km/t på bebyggelsens veje. Det er vigtigt at dette overholdes af hensyn til sikkerheden for alle, men især for legende børn, ældre, husdyr osv.
Bål
Det er ikke tilladt at lave bål på i haven eller på fællesområderne.
Campingvogne og trailere
Der må ikke henstilles campingvogne, trailere eller lignende på området. Se også punktet ”Kørsel og parkering”.
Carport
Carporten må ikke benyttes som opbevaringsplads, men skal holdes ryddeliggjorte.
Fællesarealer
Der må ikke henstilles/efterlades cykler, barnevogne og andre effekter på bebyggelsens fællesarealer. Cykler/knallerter og andre effekter, der i længere tid har været forladt på fællesarealer, vil blive fjernet og afleveret til politiet. Efterladenskaber fra husdyr skal samles op.
Der må heller ikke henkastes cigaret skodder, flasker og andet affald på ejendommens fællesarealer, og alle opfordres til, at rydde op efter sig selv. Der må ikke skæres i træer og buske. Der må under ingen omstændigheder tændes bål andre steder end på evt. godkendte bålpladser! Lejer må ikke opsætte trampoliner, gyngestativer og lignende legeredskaber på fællesarealerne.
Hårde hvidevarer
Der må ikke opsættes eller benyttes kondens tørretumblere i lejemålene, da dette kan medføre fugtskader – medmindre udlejer har givet skriftlig dispensation efter nærmere aftale.
Have vedligehold
Lejer er ansvarlig for renholdelse af husets tilhørende have og adgangsarealer, så det altid fremstår pænt og vedligeholdt.
Lejer er ansvarlig for vedligeholdelse af haven, herunder græs, hæk, planter og rækværk.
Græsslåning på den indvendige side skellet passes og vedligeholdes af lejer.
Udlejer sørger for renholdelse og vedligeholdelse af alle fællesarealer på udvendig side af hegnet/hækken.
Have, hæk og hegn
Lejer pligt til at passe haven, så den til enhver tid fremstår velplejet. Lejer skal sørge for at slå græs, fjerne ukrudt, klippe hæk på begge sider, og holde hækken fri for ukrudt fra hækken og ca. 20 cm. ud på begge sider. Hækken skal holdes pænt klippet i en højde på maks. 150 cm. Det er tilladt at plante ekstra hækplanter efter skriftlig aftale med viceværten/udlejer.
Det er tilladt at opsætte hegn af typen ”Plus-Bergen” af den helt neutrale type uden pynt i en højde på maks. 140 cm. rundt om terrassen. Det er ikke tilladt at opsætte andre typer af hegn. Hegnsfagene må ikke bores fast i husmuren. Der må ikke opsættes hegnsfag omkring haven. Dog tillades grønt trådhegn, opsat på jernspyd (ikke træpinde) beregnet til trådhegn, til at ”holde børn og hunde” indvendig på hækken. Max højde herpå 100 cm, maske størrelse 5×10 cm, trådtykkelse 1,7/2,3 mm. Trådhegnet skal monteres på flytbare jernspyd, og placeres så det fortsat er muligt at vedligeholde og luge ved hækken. Hvis disse retningslinjer ikke følges, kan du blive bedt om at fjerne trådhegnet.
Leg
Det er lejers pligt at sørge for, at egne såvel som besøgende børns støjende adfærd ikke er til gene for de øvrige beboere. Leg med farligt legetøj såsom bue og pil, luft- eller salonrifler eller andre former for kaste- eller skydevåben er ikke tilladt på området. Leg med ild, fyrværkeri m.m. er strengt forbudt overalt på området. Det er ikke tilladt at tegne eller male på ejendommens træ- og murværk, eller på anden måde beskadige ejendommen eller dens fællesarealer. Hvis det alligevel sker, vil det blive betragtet som hærværk, og reetablering vil ske for skadevolders regning. Veje og fællesarealer skal altid holdes ryddelige. Børns legetøj m.v. må efter endt brug ikke blive stående på veje og fællesarealer. Det forventes, at man holder et vist opsyn med børnene, så klager over deres færden undgås.
Postkasse
Lejer har ansvar for at sikre postkasse og affaldscontainer ved nytår og bærer generelt ansvaret for evt. hærværk og skader på disse. Såfremt lejer ikke sørger herfor, betaler lejer for genoprettelse.
Parabol
Det er ikke tilladt at opsætte parabolantenner eller lignende på lejemålet/ved huset eller området generelt.
Parkering/kørsel
Parkering af personbiler, erhvervsbiler og motorcykler må ikke finde sted i boligområdet, uden for de etablerede parkeringsområder. Der må ikke henstilles campingvogne, telte, trailere, ikke-indregistrerede motorkøretøjer, bilvrag, køretøjer over 3500 kg. og lignende på bebyggelsens P-areal eller på området generelt. Dette gælder også for lejemålets have, indkørsel og parkeringsplads.
Der må ikke parkeres på brandveje. Kør altid forsigtigt i området, og tag hensyn til legende børn. Af hensyn til børnenes sikkerhed og ro i området anmodes om, at man kører i området med forsigtighed, med en maksimal hastighed på 20 km/t.
Kørsel med biler, motorcykler, scootere og knallerter må ikke finde sted på de grønne arealer og på stisystemerne. Parkering på græsarealer er ligeledes ikke tilladt. Cykling i området skal ske på de gåendes betingelser, og må ikke foregå på stier og mellem bilerne på P-pladsen.
Postkasser
Lejer har ansvaret for at sikre postkassen ved nytår. Såfremt dette ikke sker betaler lejer for genoprettelsen i tilfælde af hærværk. Lejer skal på egen bekostning sørge for vedligeholdelse og fornøden fornyelse af lejemålets postkasse.
Snerydning
Udlejer varetager snerydning på vejene og området. Lejer er ansvarlig for snerydning af eget indgangsparti og indkørsel.
Læs mere om snerydning under ”Vinter”.
Støj og musik
Vaskemaskiner, tørretumblere og andre tekniske hjælpemidler til lettelse af husførelsen skal installeres således, at de ikke ved støj eller anden måde er til gene for byggeriet eller de øvrige lejere. Hvis lejer ønsker en tørretumbler, bør lejer rådføre sig med viceværten inden køb. Lejer afholder selv udgifterne til en tørretumbler samt for opsætning heraf. Udlejer sørger for aftræk til tørretumbleren, efter nærmere aftale med viceværten.
Boremaskine, hammer, havemaskiner og anden arbejdsstøj er kun tilladt i følgende tidsrum: Hverdage kl. 0700 – 1900 og lørdage, søndage og helligdage kl. 1000 – 1800. Unødig støj fra biler, motorcykler og scootere er forbudt.
Der må ikke spilles høj musik eller på anden måde være en støjende adfærd, som er til gene for de øvrige lejere. Efter kl. 2200 må musik ikke afspilles, så det kan høres udenfor lejemålet, med mindre de øvrige lejere har givet deres samtykke. Hvis der skal holdes fest, skal de øvrige lejere/naboer orienteres inden der afholdes fest. Under normale omstændigheder skal der være ro i tidsrummet 2200 til 0700.
Terrasse
Terrassen skal holdes pæn og fri for ukrudt.
Der kan i visse tilfælde gives tilladelse at lejer udvider terrassen, forudsat det udføres af en professionel, og at det udføres med samme sten som de nuværende.
Trampolin, badebassin m.v.
Der må ikke opstilles store (faste) trampoliner eller legestativer i haverne, medmindre lejer har fået skriftlig dispensation herfor fra udlejer.
Der gives ikke tilladelse til at have nedgravet trampolin, hønsegård, hundegård, kattegård, kaninbur, havebassin eller fuglevolliere i haven.
Hvis man ønsker at opsætte badebassiner i sommerhalvåret, skal der søges skriftlig dispensation.
TV og internet
Når du flytter ind, skal du selv sørge for at tilmelde dig TV og internet.
Se punktet ” Antenneforening” vedr. fællesantenne.
Tørrestativ
Såfremt lejer ønsker at opsætte et tørrestativ, må dette kun ske efter skriftlig aftale med viceværten/udlejer.
WC
Der må kun benyttes toiletpapir i toilettet, og intet som kan tilstoppe afløbet må kommes i WC’et. Såfremt cisternen bliver utæt eller toilettet løber, skal viceværten underrettes herom.
Husdyr
Det er tilladt at holde husdyr i Lundehaven. Der må dog højst holdes 1 husdyr pr. lejemål. Husdyrene skal være små, vægt maks. 20 kg.
Der må ikke holdes farlige eller giftige dyr, skadelige eller giftige. Det gælder fx slanger, skorpioner, krybdyr, rotter og kamp-, muskel- eller brugshunde m.v. Husdyrene må på ingen måde være generende for omgivelserne. Hverken via deres opførsel, lugt eller støj/gøen.
Hunde må ikke løbe frit. De skal holdes i snor, deres efterladenskaber skal samles op, og de må ikke være generende ved deres gøen.
Der kan i særlige tilfælde gives dispensation til at holde husdyr der vejer mere end 20 kg. Dispensationen skal søges skriftligt, og den gives under forudsætning af, at husdyret ikke er til gene for omgivelserne ved f.eks. truende opførsel, lugt eller støj. Det er CR Gruppen, der vurderer, hvorvidt dyret er til gene. Hvis det vurderes, at det er det, kan CR Gruppen tilbagekalde dispensationen, og kræve husdyret bortskaffet. Der gives ikke dispensation til kamp-, muskel- eller brugshunde m.v.
CR Gruppen kan ophæve og/eller opsige lejeforholdet i tilfælde af, at lejeren, trods påmindelse, holder husdyr i strid med ovennævnte regler.
Det er ikke tilladt at have hundegård, kattegård, hønsegård, kaninbur, havebassin og fuglevoliere i haven og der må ikke opdrættes dyr i lejemålet.
Skadedyr
Som lejer skal du som udgangspunkt selv bekæmpe evt. skadedyr i og omkring din bolig. Herunder kan du se de mest almindelige skadedyr som du skal holde øje med, og et godt råd til at bekæmpe dem.
Dræbersnegl (Iberisk skovsnegl): Læs her, hvordan du bekæmper snegle: www.sneglebekaempelse.dk/
Gåsebiller: Gåsebiller kan lave gule ”pletter” på græsplænen. Gåsebiller trives bedst i kortklippede græsplæner, derfor bør du ikke klippe plænen længere ned, end græsset stadig er ca. 5-6 cm højt. Læs her om, hvordan du bekæmper gåsebiller: www.nyttedyr.dk/skadevolder/gaasebiller.aspx
Hvepse (gedehamse): Læs her, hvordan du bekæmper hvepse og gedehamse www.hvepsebekaempelse.dk/
Kakerlakker: Læs her, hvordan du bekæmper kakerlakker: www.chrisal.dk/kakerlakker/
Muldvarpe /mosegrise: CR Gruppen bekæmper ikke muldvarpe og mosegrise. Derfor har du, som lejer, ikke pligt til at anmelde muldvarpe og mosegrise. Du skal selv sørge for eller betale for bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise. Her kan du læse mere om bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise: www.muldvarpebekaempelse.dk/mosegrise-bekaempelse/
Murbier: I tilfælde af, at du observerer murbier på lejemålet, skal du øjeblikkeligt kontakte vores vicevært. Læs mere om murbier her: www.hvepsebekaempelse.dk/murbier/
Mus: Her kan du finde gode råd om bekæmpelse af mus: skadedyrshop.dk/info/blog/bekaemp-mus-i-hjemmet
Myrer: Her kan du læse mere om bekæmpelse af myrer: myrebekaempelse.dk/
Mår: Opdager du mår på loftet af lejemålet, kan du med fordel sætte en brugt kattebakke derop, da måren ikke vil bo der, hvis den kan lugte andre rovdyr. Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte en vildtkonsulent, den lokale jagtforening, eller i sidste ende vores vicevært. Her kan du læse mere om bekæmpelse af mår: www.gnaversirenen.dk/bekaempelse-af-maar/
Rotter: Hvis du observerer en enkelt strejfende rotte omkring lejemålet, kan du kontakte teknisk forvaltning hos kommunen. Såfremt du observerer rottehuller eller øget aktivitet af rotter i eller omkring lejemålet, da skal du kontakte vores vicevært. Her kan du læse mere om bekæmpelse af rotter: www.skadedyrshop.dk/info/blog/sadan-bekaemper-du-rotter
Sølvfisk: Her kan du finde gode råd om bekæmpelse af sølvfisk: www.soelvfiskbekaempelse.dk/
Ørentviste: Her kan du finde gode råd om bekæmpelse af ørentviste: www.danmarksinsekter.dk/dermaptera.shtml
Vinter
CR Gruppen varetager snerydning og saltning på fællesarealer. Der udføres snerydning, når der er faldet sne i et sådant omfang, at sneen forhindrer en normal afvikling af færdsel i området. Normalt vil snerydningen ske mellem kl. 700 morgen og kl. 2200 aften.
Glatførebekæmpelse foretages som udgangspunkt ved saltning, og ikke ved grusning.
Du er som lejer forpligtet til fejning og glatførerbekæmpelse, inkl. snerydning og saltning af udenomsareal, som omfatter lejemålet.
Isslag kan ikke bekæmpes på forhånd, men vi er opmærksomme på dette, og vil bekæmpe det, så hurtigt det kan lade sig gøre.
TV og Net
Når du flytter ind, skal du selv sørge for at tilmelde dig TV og internet.
Lejer har pligt til af tilmelde sig den tilhørende antenneforening, Årslev Net.
Det er ikke tilladt at opsætte parabolantenner eller lignende på lejemålet/ved huset eller området generelt.
Indeklima
Indeklimaet har stor betydning for vores sundhed, komfort og trivsel. Desuden holder et hus med et godt indeklima længere.
Herunder finder du en række gode råde til at holde din bolig sund.
Badeværelset
Luft godt ud både under og efter, du har været i bad, og hav samtidig den mekaniske udsugning tændt. Hold ligeledes døren lukket til boligens andre rum, mens du bader.
Duggede vinduer
Hvis du ikke kan undgå dug på indersiden af dine ruder, skal du tørre duggen af jævnligt. Brug svampedræbende middel, som f.eks. Klorin eller Rodalon, ind imellem.
Fugt
Tør væggene og gulvet af, efter du har været i bad. Tænd for emhætten, og brug låg på dine gryder, når du laver mad. Tegn på mug, fugt og skimmelsvampe giver sig til kende ved f.eks. brune pletter på væggene og ved vinduerne. Et fugtigt indeklima kan give anledning til råd, svamp og mugdannelser, ligesom det kan give gode forhold for husstøvmider. Disse gener kan føre til allergi og luftvejsinfektioner hos husets beboere.
Lys
Dagslys er sundt for humøret – og for indeklimaet! Mangel på lys gør luften kold og klam. Hav derfor gardinerne trukket fra så ofte som muligt.
Møblér med omtanke
Anbring ikke skabe eller større møbler helt tæt op mod husets ydervægge, da rumluften skal kunne cirkulere bagom disse. Kan rumluften ikke cirkulere, kan der komme mugpletter på væggene. Hold derfor 5 cm. afstand til ydervæggene, så den fugtige luft ventileres væk under den daglige udluftning af boligen.
Parfume
Brug af parfumeholdige håndsæber, deodoranter, parfumer, hårsprays og rengøringsmidler bør begrænses. Søg derfor for at “sprøjte” dig med disse på badeværelset for lukket dør, og luft ud efterfølgende. Brug desuden helseneutrale rengøringsmidler, vaskepulver, deodoranter, hårprodukter og lignende.
Rengøring
Indret dit hjem, så det er nemt at støvsuge og støve af. Hav eksempelvis glaslåger på dine reoler fremfor åbne hylder. Hav lette gardiner samt høje ben på din seng og sofa, så støvsugeren kan komme ind under dem. Undgå ligeledes for mange langhårede tæpper.
Rygning
Røg indeholder over 4000 kemiske stoffer, der kan give allergi og kræft. Det betyder måske ikke noget for dig, men det gør det for dine evt. børn eller husdyr. Det samme princip gælder for stearinlys, der også afgiver røgpartikler. Så luft ud, når du har slukket et stearinlys.
Soveværelset
Luft ud i husets soveværelser hver morgen. Sørg desuden for, at sengetøjet bliver luftet, og at madrasserne vendes af og til. Hvis ruderne dugger, så sørg for bedre udluftning til det fri.
Tørretumbler
Afkast og fugtig luft fra din tørretumbler bør føres direkte til det fri. LUK IKKE HELT FOR VARMEN
Undlad at lukke helt for varmen i rum, der ikke benyttes. Der opstår færrest fugtproblemer, hvis alle rum holdes ensartet opvarmet. Hvis du ønsker lavere temperaturer i husets soverum, skru da ned for varmen inden sengetid, og luft ud i 5 minutter.
Tørring af tøj
Tør, så vidt muligt, ikke dit tøj indendørs. Hvis det ikke kan undgåes, benyt da baderummet, og sørg for god udluftning imens. Hav samtidig den mekaniske udsugning tændt.
Udluftning
Lav gennemtræk i mindst 2 x 10 minutter hver dag. En gennemsnitsfamilie producerer ca. 15 liter vanddamp fra personer og alm. husholdning pr. dag. Vanddampen skal ud af huset igen. Luft derfor ud hver dag!
Tilstop og luk aldrig for aftræksåbninger eller udsugningsventiler. Frisk og tør luft er hurtigere og billigere at varme op end fugtig indeluft.
Varme
Undlad at lukke helt for varmen i rum, der ikke benyttes. Der opstår færrest fugtproblemer, hvis alle rum holdes ensartet opvarmet. Hvis du ønsker lavere temperaturer i husets soverum, skru da ned for varmen inden sengetid, og luft ud i 5 minutter.
Ventilation
Dårlig ventilation kan også medføre andre gener end dem, der skyldes fugt. I boligen kan der være luftarter, der er generende, allergifremkaldende eller på anden måde skadelige for vores helbred. Luften kan også være forurenet af tobaksrøg og af vores udåndingsluft (CO2).
Forsyning
El, vand og varme er ikke inkluderet i huslejen, og opkræves direkte fra forsyningsværkerne.
Herunder kan du se forsyningsselskaberne som leverer til Lundegårdsvej 3-65.
- Vand: Midtfyns Vandforsyning www.midtfynsvand.dk/
- Varme: Energi Fyn www.asfyn.dk/
- Renovation: FFV Energi og Miljø www.ffv.dk/
- EL: Energi Fyn www.asfyn.dk
- Antenne: Årslev Net www.aarslevnet.dk/
Lej bolig
Venteliste
Du har mulighed for at blive skrevet på vores venteliste til en bolig her: Boligsøgende
Det er en fordel for dig at stå på vores venteliste, da du vil blive kontaktet når vi har en ledig bolig, inden de bliver lagt til leje i markedet.
Såfremt du har spørgsmål til en af vores boliger kan du finde relevante informationer her på websitet. Du er også velkommen til at kontakte vores administrationschef Trine Manon på mail tm@crgruppen.dk eller telefon 69 16 79 00.
Lej bolig
Efter din henvendelse til os angående den bolig du er interesseret i, vil du blive skrevet op og herefter inviteret til en fremvisning af boligen, hvor vi får mulighed for at møde dig. Efter mødet foretager vi et tjek af dig som lejer, hvor vi bl.a. kontrollerer om du er registreret i RKI.
Såfremt vi godkender dig som lejer, vil du få tilbudt en bolig.
Reservation
Når du er blevet godkendt som lejer og får tilbudt en bolig hos os, har du mulighed for at reservere den i maksimalt 2 dage. Herefter skal du underskrive en lejekontrakt, ellers vil boligen blive udlejet til anden side.
Lejekontrakt
Når du har indgået en aftale om leje af en bolig hos os, vil vi udarbejde og sende en lejekontrakt til dig. Når vi har lejekontrakten retur i underskrevet stand, vil du modtage en opkrævning på depositum samt forudbetalt leje.
Du kan finde CR Gruppens kontaktdata her: kontakt/generel kontakt
Nyttig info omkrig ind- og fraflytning
Indflytning
Når lejekontrakt er underskrevet og depositum m.v. er indbetalt, vil du blive indkaldt til at indflytningssyn. Ved indflytningssynet gennemgår vi sammen lejemålet og udfylder en indflytningsrapport. Herefter vil du få overdraget nøgler osv.
Stand ved overtagelse
Vores lejemål overtages altid rengjorte og nyistandsatte og alle malbare overflader er nymalede. Installationer er i god og brugbar stand.
Fejl- og mangelliste
Ved indflytningssynet gennemgås lejligheden for evt. fejl og mangler. Disse noteres på den udleverede fejl- og mangelliste. I henhold til lejelovens §14 skal listen afleveres senest 2 uger efter indflytningssyn/nøgleudlevering.
Depositum
Ved lejemålets ikrafttræden skal der hos CR Gruppen betales 3 måneders depositum samt 1 måneds forudbetalt leje. Depositum og forudbetalt leje skal indbetales senest 1 måned før indflytningsdato.
Forudbetalt leje
Forudbetalt leje er ikke til brug for betaling af leje i starten, men til betaling af leje i den sidste måned ved lejemålets opsigelse. Dvs. i opsigelsesperioden på 3 måneder skal kun betales 2 måneders leje.
Forbrugsafgifter
A conto beløb skal betales i hele opsigelsesperioden.
Boligsikring
Ansøgning om depositum og boligsikring skal gøres igennem din kommune.
Du kan læse mere og ansøgning af boligsikring her: ww.borger.dk/boligstøtte
Du kan læse omkring ansøgning om lån til depositum her: www.borger.dk/indskudslån
Opsigelse
Såfremt du ønsker at opsige dit lejemål, skal det ske med 3 måneders varsel til den 1. hverdag i en måned. Opgivelse skal ske skriftligt. Opsigelsen kan afleveres på vores kontor eller fremsendes pr. mail tm@crgruppen.dk.
Der gøres opmærksom på, at alle personer som har underskrevet lejekontrakten også skal underskrive opsigelsen. Vi behandler først opsigelsen, når vi har modtaget skriftlig opsigelse med alle underskrifter.
Når vi har modtaget opsigelsen vil vi fremsende en bekræftelse pr. e-mail.
Depositum
Det er ikke muligt at betale husleje med depositum i opsigelsesperioden.
Fraflytning
Istandsættelse
Ved fraflytning skal lejemålet afleveres i samme stand som ved indflytning. Istandsættelse af lejemålet udføres af CR Gruppen efter at lejer er fraflyttet, og sker for lejers regning. Såfremt lejer ikke ønsker lejemålet istandsat og malet af CR Gruppen, er lejer berettiget til at antage et andet firma til at udføre opgaven. Det er her en betingelse at malerarbejdet og evt. andre arbejder udføres af momsregistreret firma.
Fraflytning
Som lejer skal du være fraflyttet lejemålet senest 10 hverdage før datoen for ophøret, så der kan foretages fraflytningssyn.
Rengøring
Lejemålet skal være rengjort inden fraflytningssyn kan foretages, så det fremstår i samme stand som ved indflytning.
Fraflytningssyn
Jf. lejekontraktens §7 skal der gennemføres et fælles fraflytningssyn. Lejer deltager normalt, men du afgør selv, om du ønsker at deltage i fraflytningssynet. Har du ikke mulighed for at deltage, har du pligt til at aflevere nøglerne til CR Gruppen, så fraflytningssyn kan foretages. Såfremt du vælger at lade en anden person repræsentere dig ved fraflytningssynet, skal denne person forelægge en fuldmagt.